ЧЕЗ започна извънредно отчитане на електромерите

ЧЕЗ започна извънредно отчитане на електромерите

0 коментара

Влязоха в сила новите по-ниски цени на тока от 5 март, с решение на ДКЕВР

ЧЕЗ Разпределение България“ АД започна извънредно отчитане на електромерите. Това се прави в изпълнение на решението на ДКЕВР за въвеждане на нова цена на електроенергията за битови клиенти, считано от 5 март, съобщиха от компанията.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 435 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни.
Графикът на извънредния отчет е публикуван на сайта на дружеството www.cez-rp.bg, Информация може да се получи в центровете за обслужване на клиенти и на телефон 0700 10 010.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на битовите клиенти ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

„За да гарантираме на клиентите си максимална коректност при фактурирането на консумираната електроенергия, им даваме възможност да отчетат сами показанията на електромерите си. Клиентите, желаещи да се възползват от тази възможност, трябва да направят своя отчет и да подадат данните към компанията до 11 март в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ, на телефонната линия 0700 10 010 (меню 2), на [email protected]Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , на факс (02) 8959 667 или през уеб-сайта www.cez.bg“, заяви Петър Баран, главен оперативен директор на ЧЕЗ България.

Битовите клиенти, които ще се възползват от предоставената възможност, трябва да посочат данните от електромера (по всички тарифи), клиентски или абонатен номер, датата на отчитане, трите имена на титуляр и адрес на обекта, за който се декларират показания.
Фактурите ще съдържат две стойности за използваната електроенергия – по стари цени и по нови цени.
Относно новите по-ниски цени, които влязоха в сила от 5 март с решение на
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране(ДКЕВР), от „ЧЕЗ Електро България” АД съобщиха, че за битовите клиенти на компанията, дневната тарифа се изменя от 0,08750 на 0,08472 лв./кВтч, а нощната тарифа – от 0,03833лв./кВтч на 0,02723 лв./кВтч.
Цената за пренос през разпределителната мрежа на  ниско напрежение на „ЧЕЗ Разпределение България” АД е намалена от 0,04040 лв/кВтч на 0,03435 лв./кВтч .
Всички цени са достъпни за клиентите на сайта на ЧЕЗ www.cez.bg , секция. „Цени”, както и в центровете за обслужване на клиенти.
Цените на електроенергията за клиенти присъединени на средно напрежение, както и останалите компоненти от цената за разпределение, остават без промяна, съгласно решение на  ДКЕВР в сила от 1 юли 2012 г.
Повече информация и по двата въпроса – на сайта на Компанията: www.cez.bg.