Председателят на ССИ Теодор Дечев подаде оставка


С обръщение към членовете на УС на ССИ и към всички членове на организацията Теодор Дечев оповести решението си да подаде оставка като председател на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) и като член на управителния му съвет.
В обръщението, което ви представяме със съкращения, се казва : „Мотивите за тази моя постъпка не са емоционални, а напълно премислени и претеглени. Вече 12 години съм пряко и постоянно ангажиран в работата около тристранното сътрудничество и социалния диалог в страната – в това число и достатъчно дълго време в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) и в Икономическия и социален съвет на Р. България. Преподавам индустриални отношения в три висши учебни заведения у нас. От позицията на знанията и на опита си мога да заявя, че в цялата история на индустриалните отношения у нас след 10 ноември 1989 г., не е имало друго време, в което тристранното сътрудничество и социалният диалог да бъдат доведени до такава нищета.”
По-нататък в обръщението се казва: „Свидетели сме на злокобна злоупотреба  със законодателни средства, която трябва да елиминира почти всички представителни организации на социалните партньори. Към перфидно прокараните промени в Кодекса на труда се прибави и груб, циничен и абсолютно неморален натиск върху отделните организации на социалните партньори.”… И още от обръщението:
„Повече от десет години работя за каузата на малките, средните и микро - предприятията.
Малките и средните предприятия трябва да бъдат извадени от мъртвата хватка на административния тормоз и лихвената политика на търговските банки. Дошло е време да заработя за тази кауза с други, по-адекватни за историческия момент средства.
Ние смятаме, че това може да се осъществи от хора, които не са зависими от банковата плутокрация и бизнеса на държавната софра.”…
И още: „Подобен проект е несъвместим с изборните ръководни позиции в Съюза за стопанска инициатива (ССИ) и с ротационното председателство в Асоциацията на българските работодатели (АОБР). Затова подавам оставка като председател на ССИ и като член на управителния съвет на Съюза.”

д-р инж. Теодор Дечев

(б.р.) Оставката на Теодор Дечев ще бъде обсъдена на Общо отчетно-изборно събрание на Съюза за стопанска инициатива, което ще се състои на 28.01.2012 год. (събота) в Парк-хотел "Москва"

Пълният текст на обръщението можете да видите на  http://teodordetchev.blog.bg/drugi/2012/01/23/zapochva-uchrediavaneto-na-svoboden-narod-nezavisima-sociald.887841