Фонд „Земеделие” открива прием по „Училищен плод” с нов уебсайт на схемата


oт 15 август до 20 септември 2012 г. всички областни дирекции на Държавен фонд „Земеделие” ще приемат заявления за одобрение по европейската схема „Училищен плод”. Прилагането на схемата се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от държавния бюджет. Предвидената финансова рамка за тази година е в размер на 3 771 043 лева. Очаква се за учебната 2012/2013 година от помощта да се възползват около 140 000 деца. Финансовата помощ на дете по схемата е 27,29 лева.

Фонд „Земеделие” представи и новия уебсайт – Училищен плод, който фондът разработи специално за кандидатите и бенефициентите на програмата. На електронен адрес http://schoolfruit.dfz.bg/ освен всички необходими документи за кандидатстване и актуална информация за схемата, посетителите ще открият много галерии с ученическо творчество, занимателни игри, полезни връзки, отговори на често задавани въпроси.
Производителите на памук получават държавна помощ de minimis
 - oт 15 август до 28 септември 2012 г. кандидатите могат да подават заявления в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” Документи ще се приемат в отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалището на юридическото лице. Държавната помощ, в размер до 580 лв. на хектар, е за закупуване на семена, продукти за растителна защита и торове за производство на памук. Средствата ще бъдат изплатени до 29 октомври 2012 г. Повече информация на http://www.dfz.bg