Брой 1 2023

5377.jpg

АЗ предоставя финансова подкрепа на работодатели за обучение на безработни и наети лица

И тази година Агенцията по заетостта предоставя финансова подкрепа на работодателите, които изпитват недостиг от кадри и желаят да осигурят обучение и работа на безработни лица за позиции, изискващи определена професионална квалификация.

0 коментара
5375.jpg

Работодателите представиха приоритетите си за 20223г

Председателите на 4-те работодателски организации, членове на Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР)  -    Васил Велев , председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Добри Митрев , председател на УС на Българската стопанска камара (БСК), Цветан Симеонов,  председател на УС на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и ротационен председател на АОБР за 2023 г.

0 коментара
press_conference_AD_Austria_Sofia_eugeniesophie9.jpeg

ADVANTAGE AUSTRIA представи резултатите от ежегодното проучване за инвестиционния климат в България

Проучването е проведено с участието на повече от 100 ръководители на австрийски компании у нас  в края на 2022 г.  и  беше огласено  от Австрийското търговско представителство (ADVANTAGE AUSTRIA)по време на среща с медиите.

81% от австрийските компании оценяват положително митническо - данъчната система у нас, а 12% са оптимисти за 2023 г. въпреки трудните времена в глобален план.

0 коментара
5373.jpg

Приключиха номинациите за "Наградите на БАИТ" за 2022 г.

78 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до крайния срок за участие в конкурса.

Най-много са подадените проекти в категорията Образователна награда – 21. Следва категорията Успешен български ИКТ продукт/услуга с 15 кандидатури. Младежка награда и Публична администрация са с по 10 участника.

Журито започва работата си по оценяване на подадените кандидатури, като номинираните в отделните категории ще станат известни след средата на месец февруари.

0 коментара
АОБР.jpg

АОБР не одобрява предложения проект за Закон за представителните селскостопански браншови организации

1Председателят на АОРБ за 2023 г и председател на БТПП,  Цветан Симеонов изпрати писмо от името на АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ до министър председателя Гълъб Донев и до министъра на земеделието Явор Гечев.

В писмото  АОРБ   изразява категоричното си неодобрение на  предложения проект за Закон за представителните браншови организации за производство и преработка на селскостопански продукти.

0 коментара