Брой 1 2012

Бизнес семинар за възможностите, предоставяни от Хонконг

Семинарът се организира от Търговско-икономическото представителство на Хонконг в Брюксел със съдействието на Съвета за търговия и развитие на Хонконг (HKTDC).
Проявата ще даде възможност на представителите на българския бизнес и на деловите среди от Хонконг да обменят информация и опит в сферата на двустранните икономически отношения.
0 коментара

ССИ пое председателството на АОБР


На заседание на ръководството на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) с участието на председателите на АИКБ, БСК, БТПП, БСЧП „Възраждане“ и на ССИ, приключи процедурата по предаването на председателството на АОБР от Българската стопанска камара (БСК) на Съюза за стопанска инициатива (ССИ). Съгласно устава на АОБР, през следващата година, ССИ ще председателства асоциацията.

0 коментара

Българска национална изложба в Doha

Министерство на външните работи и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, чрез Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП), организират българска национална изложба в изложбен комплекс Doha International Exhibition Center, гр. Доха, Държавата Катар от 13 до 15 март 2012 г..
0 коментара

Българската агенция за инвестиции раздаде наградите Инвеститор на годината 2011

Отличени бяха компании, постигнали значителен напредък през 2011 година, с който са допринесли за развитието на българската икономика, разкриването на нови работни места и стимулирането на по-бърз икономически растеж, придържайки се към високи норми на корпоративна социална отговорност.
0 коментара

БТПП е домакин на АРТ изложба

БТПП е домакин на АРТ изложба „Символи на щастието” От 10.01.2012 до 12.02.2012

Галерия „Арт Виза България” открива експозиция на 25 арт платна на художниците Александра Караджова, Павел Митов и Мари-Шантал Биела. Експозицията ще ви провокира да откриете и разгадаете знаците на Светлината, претворени и закодирани като „Символи на щастието” в платната на авторите.

0 коментара

Нов изпълнителен директор на “ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ “ АД

Той пое поста на 1 януари 2012 г. от Алеш Дамм, който бе временно изпълняващ длъжността. Апостолов има 30-годишен стаж в енергетиката. До този момент той бе директор "Управление на дружеството" в „ЧЕЗ Разпределение България" АД, а преди това е заемал постовете ръководител отдел "Бизнес развитие" и директор "Обслужване на клиенти" в „ЧЕЗ България” АД.
Алеш Дамм ще продължи да бъде председател на Управителния съвет на “ЧЕЗ Разпределение България” АД.
0 коментара

Банките да поделят таксите с клиентите, или да ги поемат изцяло

Промени в законодателството, с които да се въведат по-ясни за потребителите правила при кредитирането, е подготвило Министерството на финансите. Мерките са част от идеите на министъра на финансите Симеон Дянков за намаляване на лихвите по кредитите.

0 коментара

Как да правим бизнес в Китай - предизвикателства и възможности за МСП

Българската търговско-промишлена палата и Европейският център за подпомагане на малки и средни предприятия в Китай организират семинар на тема „Как да правим бизнес в Китай: предизвикателства и възможности за МСП”. Семинарът ще се проведе на 26 януари 2012 г. от 9.30 ч. в сградата на БТПП, София, ул. Искър 9, 1 етаж.

БАСВ организира семинар по култура на вино дегустацията

Семинарите /теория и дегустации / по култура на вино дегустацията са на 25.02 и на 26.02, и на 03.03, 04. 03. от 13.00 до 17.00 часа. - цена 250 лв.Успешно преминалите имат възможност да развиват дегустаторските си умения участвайки в месечните срещи на ''Kлуба на сомелиера и вино ценителя ''.Семинарът се провежда в ресторанта на Парк хотел Best Western в кв.Чайка

ЧЕЗ България И ТУ-София подписаха договор за сътрудничество

Студентите Диян Пандеров, Красимир Димитров и Крум Анастасов получиха трудовите си книжки

ЧЕЗ България и ТУ-София ще работят в ползотворно сътрудничество за подготовка на бъдещите български енергетици. Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България и проф.д-р инж. Марин Христов, ректор на Техническия Университет, подписаха днес Договор за сътрудничество и съвместна дейност и Договор за обучение.

Финансирането на разходи за ДДС

Финансирането на разходи за ДДС на общини – вече и към авансовите плащания

Общините с одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще могат да финансират разходите си за данък добавена стойност вече и към авансовите плащания. Това е възможно след Постановление 367 на Министерски съвет от 29 декември 2011.

0 коментара

Българско участие в Mеждународен панаир за мода Collection Premiere Moscow

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в Mеждународен панаир за мода Collection Premiere Moscow (CPM), който стартира днес - от 28 февруари до 2 март 2012 г. в изложбения комплекс Експоцентър, Москва, Русия.

0 коментара

БТПП и ХТПП отменят срещите с бизнеса и отбелязването на празника на лозаря

Във връзка с трагичните събития в община Харманли и обявеният национален ден за траур, председателите на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев, решиха да отменят тазгодишните срещи с бизнеса и традиционното отбелязване на празника на лозаря.

0 коментара

Камелия Лозанова е новият изпълнителен директор на Агенцията по заетостта

Камелия Лозанова е новият изпълнителен директор на Агенцията по заетостта от днес, 03 февруари 2012 г. Тя е назначена на поста от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов след съгласуване с министър-председателя Бойко Борисов.
От 03.01.2011 г. до 13.09.2011 г. е зам.-изпълнителен директор по европейските програми и международни проекти, a oт 14.09.2011 г. досега Камелия Лозанова е и.д. изпълнителен директор на Агенцията по заетостта.

0 коментара