Българо-словенски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи, на 27.02.2024 г. от 15.30 ч., в зала „Роял“ на хотел „София Балкан Палас“ (бивш Шератон), София. Регистрация –до 23.02.2024 г.


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), в партньорство със Spirit Словения, организират Българо-словенски бизнес форум с двустранни срещи между представителите на бизнеса от двете страни.

Форумът се организира в рамките на  официалното държавно  посещение, в периода 26-28 февруари, на президента на  Република Словения у нас г-жа Наташа Пирц  Мусар, по покана на Президента на Република България, Румен Радев. 

Тя ще бъде придружена от над 30 представители на правителството, фирми от различни сектори на словенската икономика, местни бизнес организации и др.

Очаква се в бизнес делегацията от Словения да бъдат включени фирми от автомобилна индустрия, отбрана, енергетика, информационни и комуникационни технологии – изкуствен интелект (AI), космически изследвания и технологии, космонавтика и др.

Целта на бизнес форума е създаване на преки бизнес контакти между фирмите от двете страни, запознаване със спецификата и възможностите на бизнес средите и търсене на възможности за съвместни действия за успешно представяне в Европейския съюз и по възможност в трети страни. Като краен резултат, очакванията са свързани с активизиране на стокообмена между България и Словения, както и стимулиране на съвместната търговия и инвестиции.

Предварителната регистрация е на профила на събитието на www.b2bconnect.bg в срок до 23 февруари 2024 г. 

Програмата на събитието ще бъде изпратена допълнително на регистрираните участници в събитието.

За допълнителна информация може да се обръщате към Николина Георгиева, тел.: 02/ 940 79 77.