Спорт в условия на Пандемия


Браншът създава гъвкава организация за оцеляване и за безопосен спорт

Ски център Банско ще работи до 11.04.2021, през цялата пролетна ваканция на учениците. Условията за зимни спортове по пистите са отлични, благодарение на обилните снеговалежи, които продължават.

От 01.04.2021 г. влизат в сила и намаленията на лифт картите, като цените за децата са най-сериозно редуцирани. Въпреки ограниченията, въведени от 23 март, в Банско има варианти за приятно прекарване, вкусно храна и здравословен спорт. Хотелите работят при ограничен капацитет, а храната се доставя до стаите. Освен това в курорта работят много ресторанти и механи с доставки по домовете или издават храна на шубер.

На територията на ски център Банско са отворени следните заведения, които издават храна и напитки на шубер (take away): Бла Бла, Бъчвите, 180, Етно, както и алпийските барове на Шилигарника и Бъндеришка поляна, съобщи Иван Обрейков, маркетинг директор, „Юлен“ АД. По този начин осигуряваме храна и топли напитки за скиорите. И допълни , че трябва да се спазва установеният ред, както и всички указания на здравните власти. Навсякъде са разположени указателни табели и дезинфектанти.’

 1953_1.jpg

„Витоша ски“ намали цените за семейните лифт карти от понеделник (22 март 2021 г.) Целта е повече родители с деца да се възползват от перфектните условия за каране на ски в планината. Освен това да бъдат на чист въздух и сред природата. Цената на еднодневната семейна карта за родител с едно или две деца до 7 г. пада на 40 лв. При цялото семейство от двама родители с едно или две деца до  7 г., картата става 80 лв. Цената на кабинковия лифт „Симеоново“ за цялото семейство пада на 34 лв. в двете посоки.

Условията на Витоша са чудесни с натрупан над 1 метър нов сняг през последните дни. Толкова много сняг не е имало от 2012 г. Очакват се и нови снеговалежи. Така, че поне до средата на април месец ще имаме прекрасно време за зимни спортове. Работят пистите „Лалето 1“,  „Синя писта – учебна“, „Меча поляна“, „Ветровала“, в зависимост от времето Лалето 2“, „Лалето 3“, „Черни връх“, „Синя писта“, „Зелена писта“, „Ски път Лалето“, пистата за шейни. Всяка вечер ще има и нощно каране.

„Всички противоепидемиологични мерки на Витоша се спазват и постоянно следим за дистанцията при опашките на лифт съоръженията. Туристите не бива да карат извън обработените терени и да не се движат извън маркираните зимни пътища, заради опасността от лавини, информират от ръководството на „Витоша ски“АД.