Български био оцет спечели награда за иновативен продукт в Китай

Български био оцет спечели награда за иновативен продукт в Китай

0 коментара

Продуктът е био оцет, произведен от пчелен мед на фирма „Веда“ - Плевен. Номинацията е сред 365 регистрирани участника на най-голямата специализирана изложба в областта на хранително-вкусовата промишленост в Азия - SIAL China 2016 в Шанхай.

Страната ни се представя с национален щанд от 150 кв. м. Българското участие е представено от „Апитрейд“ ЕООД (производство на натурален пчелен мед), „Арониада-агро“ ЕООД (производство на натурален сок от арония), „Българска Винена Компания“ ЕООД (производство на вина и спиртни напитки), „Вила Ямбол“ ЕАД (производство на вина и спиртни напитки), „Веда“ ООД (производство на оцет), „Винзавод“ АД (производство на вина и спиртни напитки), „Джем и джем“ ООД (производство на плодово-захарни консерви желета, джемове, конфитюри, сладка и др.), „Карнобатплод“ АД (производство на консервирани зеленчуци и компоти), „Кондов Екопродукция“ ЕООД (производство на млечни продукти), „Пирин Спринг“ АД (производство на натурална минерална вода), „Рам Комерс“ ООД (производство на натурален пчелен мед), „Си Комерсиал 7“ ЕООД (производство на шоколадови и захарни изделия), „Цима-99“ ООД (производство на конфитюри, сладка, мармелади, десертни сосове, боров екстракт и др.), „Фрукто Сливен“ АД (консервирани плодове и зеленчуци), „Филикон 97“ АД (консервирани плодове и зеленчуци, сокове и др.).

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) финансира частично участието на български фирми в SIAL China 2016, в рамките на оборудван национален щанд, като поема 80% от разходите за наем на изложбена площ и цялостно изграждане на конструкцията на щанда.

Повече на http://www.sme.government.bg