Изложение „Европейско образование” 2014 продължава в Пловдив и Бургас


При голям интерес преминава предстаянето в София

На 30 септември в х-л „Рамада“ („Тримонциум“) - Пловдив и на 1 октомври в х-л „България” – Бургас. изложение „Европейско образование” 2014, ще представи елитни униерситети над 40 водещи университети от Великобритания, Германия, Дания, Холандия, Италия, Швейцария и Чехия, които предлагат над 50 000 бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности, и ще даде отговор на въпросите на всички кандидат-студенти за процедурите и изискванията им за прием.

Освен традиционно търсените Бизнес и управление, Финанси и счетоводство, Право, Архитектура, Графичен дизайн и Интериорен дизайн, посетителите ще имат възможност да се информират относно условията за прием в специалности като Моден дизайн, Управление на събития, Криминология, Молекулярна биология, Генетика, Медицинска техника, Нанотехнологии, Биомедицинско инженерство и Кибернетика, Уеб дизайн, Компютърна анимация, Машинно и Авио-инженерство, Електро-инженерство, Електроника.

За първи на това изложение ще участват University of Southampton, който е неизменно в топ класациите за инженерни науки, бизнес мениджмънт и маркетинг, химия, медии и комуникация, компютърни науки, социология, City University London – топ-университет за финанси и банково дело, както и TestDaf-Institut, в чиито центрове в България се провеждат изпити за международно признат сертификат за владеене на немски език.

Посетителите на изложението ще имат възможността да посетят презентациите и да се срещнат с представители на Twente University – изследователски университет No 1 в Холандия, University of Surrey – топ-университет във Великобритания за 12 различни специалности, Universität Nürnberg, водещ германски за специалностите медицина, медицинска техника, микробиология, стоматология, Technische Hochschule Ingolstadt, известен с обучението си в областта на инженерните науки – авио- и автомобилостроене и самолетна и автомобилна информатика, Карловият университет в Прага и много други.

Представителите на Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Оder) ще запознаят кандидатите с бакалавърските и магистърските си програмите на немски и английски език и стипендиите, които университетът отпуска на студенти с отличен успех. Представители на Германската служба за академичен обмен (ДААД) ще представят възможностите за финансиране на следването във Федерална република Германия и образователната система в страната. Богата и разнообразна е съпътстващата програма от презентации и семинари, а желаещите да кандидатстват в британски университети за учебната 2014/15 година ще получат безплатна регистрация в UCAS...

По време на изложението ще бъде обявен и конкурсът на ЕДЛАНТА за есе на тема „Добре обмисленият избор е гаранция за успех” с награда стипендия от 1000 евро за учебната 2015/16 г.