Започна специализираното изложение БУЛКОНТРОЛА/БУЛТЕРМ в Интер Експо Център


Традиционно с БУЛКОНТРОЛА / БУЛТЕРМ е и 8-мата международна изложба ВОДА СОФИЯ, която се организира в партньорство с MESSE BERLIN (WASSER BERLIN) и Българска асоциация по водите (БАВ). Международният форум представя 54 директни изложители от България, Германия, Австрия, Гърция, Турция, Белгия, Италия, Румъния, Унгария и над 60 под изложители от Австрия, Италия, Великобритания, Швеция, Ирландия, Франция, САЩ, Германия, Испания, Чехия и др.

Специализираният форум е утвърдено място за среща на специалисти от различни браншове в областта на контролно-измервателната техника, автоматизацията, електрониката, лабораторното и аналитично оборудване и енергийния мениджмънт. 46 български фирми представят технологични продукти на над 160 чуждестранни компании от САЩ, Германия, Италия, Китай, Корея, Швейцария, Франция, Австрия, Дания, Испания и др.

Водещи дистрибутори на контролно-измервателна апаратура ще демонстрират тенденциите в бранша, а посетителите ще могат да се запознаят с реални проекти, демонстрирани посредством графична симулация. Едни от най-големите доставчици на лабораторно оборудване ще представят иновациите в технологиите на биологичното разделяне. Тяхното приложение води до усъвършенстване на работата на химици и биохимици от различни сфери - откриване и тестване на нови лекарства, провеждане на химични изследвания и анализ на храни, на околната среда и др.

Сред акцентите на изложбата ще бъде софтуер за енергиен мониторинг, с интегрирането на който може да се постигне намаляване на преките разходи за електроенергия и на косвените разходи, следствие на лошо качество на енергията и липса на информация за това.

ВОДА СОФИЯ спомага за обмяната на опит и идеи за ускоряване внедряването на нови и прогресивни решения в управлението на водните ресурси в страната ни. За първи път в България ще бъде демонстриран умален модел на резервоар за питейна вода. Посетителите на ВОДА СОФИЯ ще могат детайлно да се запознаят и с други продукти, създадени по най-съвременни технологии и използвани за снабдяване с питейна вода, напояване, отвеждане на отпадъчни води, дренаж на пътища, тунели и мостове, транспорт на води от и до индустриални зони, производството на зелена енергия.

Един от акцентите на ВОДА СОФИЯ ще бъде международната конференция БУЛАКВА на 28 май 2014 г. Организирана за шести пореден път от Българската асоциация по водите, тази година тя ще бъде на тема “Иновативни решения за водния сектор”. Целта на конференцията е да привлече вниманието върху приоритетите, перспективите и изискванията, които се поставят пред ВиК отрасъла за опазване на водните ресурси.

Работното време на БУЛКОНТРОЛА / БУЛТЕРМ и ВОДА СОФИЯ 2014 е от 28 до 30 май, от 10.00 до 18.30 часа.

Повече информация на сайта на Интер Експо Център http://www.iec.bg