Tрадиционен форум на франчайз бизнеса в България Franchising Expo 2012


На 9 и 10 ноември в зала 3 на НДК, София,
Най-ниско рисковият начин за започване на нов бизнес „гостува” на 9 и 10 ноември 2012 г. в зала 3 на НДК, София. Генерален спонсор на изложението е международната компания за недвижими имоти RE/MAX. За първи път в България ще се представи една от най-бързо развиващите се франчайз компании в Америка.
Входът е свободен за всички желаещи да се запознаят с последните тенденции и уникални бизнес модели на франчайз пазара. Регистрацията се осъществява на място или онлайн.
Форумът традиционно събира представителите на франчайз бизнеса от България и света. Над 70 изложители ще представят своите бизнес модели в четвъртото издание на събитието, формирайки широка гама от избор за стартиране на нов бизнес сред потенциални предприемачи. Фирмите ще имат възможност да открият своите подходящи партньори сред над 3000 посетители, които очакват организаторите от Franchising.bg.
Минималният риск, бързата възвращаемост и ниската стартова франчайз такса -обясняват растящия интерес към инвестициите в този бизнес модел през последните години.
Първоначалната франчайз такса за откриване на нов обект в България към момента е средно около 18 хил. лв. За сравнение, в САЩ са необходими около 40 хил. долара стартов капитал.
Проучванията на Franchising.bg показват, че всеки втори франчайзо получател успява да си върне вложението още на първата година. Възвращаемост през втората година достигат близо една трета от предприемачите (31%), сочат данните от проведеното изследване на франчайзинг пазара в България в периода февруари – май 2012г.
Изложителите, участвали до момента, определят форума като трамплин за растеж. Нови контакти с потенциални партньори и популяризиране на марката – това са основните ползи, които посочват повечето от тях. И не на последно място – нови приятелства.
Посетителите имат ясна визия какво търсят и идват с конкретни въпроси, споделят своите впечатления представителите на фирмите-изложителки. След края на миналогодиншния форум повечето бяха категорични, че ще продължат участието си във всяко следващо издание.
На всички, които планират да посетят изложението в търсене на идея за нов бизнес, припомняме думите на Рей Крок, основател МакДоналдс, една от най-големите франчайз вериги в света: „Грижете се за клиентите си, тогава бизнесът сам ще се грижи за себе си”.
В рамките на изложението ще се състои и конференцията „Нови Бизнес Идеи”. На 9 ноември български предприемачи, създатели на най-успешните български брандове, ще споделят стъпките към своя успех. Акредитацията за достъп е на стойност 67 лв. без ДДС. При повече от един акредитиран от компания, тези след първия ползват допълнителна отстъпка от 20%. Имате възможност да спечелите безплатна акредитация, ако участвате в анкетата, публикувана на сайта franchising.bg.
Допълнителна информация за записване и участие във Franchising Expo 2012 може да получите на [email protected].
Franchising Expo се превърна в традиционен форум на франчайз бизнеса в България. Вече четвърта година изложението среща български и чужди франчайз вериги с потенциални партньори. Световният опит е доказал, че специализираните изложения за франчайзинг са най-ефективната форма за привличане на желаещи да започнат нов бизнес чрез закупуването на франчайз. Българският опит потвърждава това. В рамките на миналогодишното издание бяха подписани 27 договора за франчайз, над 2300 посетители разгледаха изложението.
Допълнителна информация за записване и участие във Franchising Expo 2012 може да получите на [email protected].