Брой 12 2020

Извънредно онлайн заседание проведе Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС)

Заседанието, свикано от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова обсъди промени в две постановления, свързани с подкрепа на бизнеса и работниците по време на пандемията

0 коментара

Европейският парламент одобри седемгодишния бюджет на ЕС за периода 2021 – 2027

Гласуването потвърждава споразумението постигнато на Европейския съвет

Евродепутатите договориха големи допълнителни средства за водещи програми на ЕС за здравеопазването, Хоризонт (научни изследвания), Еразъм+, в полза на гражданите на ЕС. Договорена правнообвързваща пътна карта за въвеждане на нови източници на приходи на ЕС \Засилване на ролята на Парламента при контрола на финансирането за възстановяване

0 коментара

ББР публикува информация за одобрените за кредитиране физически лица и МСП по гаранционните програми

Търговските банки са поискали одобрение за кредити на близо 23 000 физически лица и над 1 000 компании по двете гаранционни програми на Българската банка за развитие от стартирането им до момента. Общият размер на заемите надхвърля 231 млн. лв.

0 коментара

Преизбраха д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ за вицепрезидент на SGI Europe

Проведеното в Брюксел Общо събрание на SGIEurope (Услуги от Общ интерес Европа)избра нов председател – Паскал Боло , който е вицепрезидент на Nantes Metropole и председател на френската секция на SGIEurope и преизбра д-р Милена Ангелова, главен секретар на Асоциацията на индустриалния капитал в България за вицепрезидент до 2022 г., заедно с г-Филипо Брандолини, Италия и Ингберг Либинг, Германия.

0 коментара

Честити 25 години, БАИТ!

 

УС на БАИТ разпространи Обръщение към партньорите, приятелите и членовете си, във връзка с 25 годишния си юбилей.

Честито, приятели,

от сърце желаем здраве за екипа и много нови постижения на Организацията

0 коментара

АИКБ и КНСБ предлагат изменения в Кодекса на труда за компенсиране в кризисни ситуации

Целта на промените е да се създаде постоянна нормативна уредба, която да се задейства в кризисни ситуации, като работниците и работодателят, които се оказват в принудителен престой, да бъдат подпомогнати директно от държавния бюджет.

0 коментара