Брой 7 2018

Тази седмица е финалната фаза на Microsoft Imagine Cup 2018

49 отбора от ученици и студенти от цял свят се състезават във финалната фаза на Microsoft Imagine Cup 2018 – най-голямото технологично състезание за младежи.

В сряда, 25 юли 2018 г., трите най-добри отбора ще представят проектите си пред журито на конкурса, като избраният за победител има възможност да спечели финансиране до 100 000 долара и менторска сесия с главния изпълнителен директор на Майкрософт Сатя Надела.

0 коментара

АИКБ връчи петите годишни награди „Икономика на светло"

Победителите в категориите бяха избрани от специално жури от над 100 изявени личности чрез тайно гласуване. Отличията бяха раздадени на тържествена церемония в София Хотел Балкан снощи, а гости на събитието бяха министър-председателят на Република България Бойко Борисов, вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на финансите Владислав Горанов, важни представители на правителството, Столична община, бизнеса, неправителствени организации и социални партньори.

0 коментара

ИАНМСП подписа Договор за пилотна ваучерна схема за малки и средни предприятия

МСП ще могат да се възползват от 50 хил. лв. безвъзмездно финансиране за излизане на фондовата борса. Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ подписа Договор № BG16RFOP002-2.15-0001-C, с наименование „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на малки и средни предприятия“.

0 коментара

Evrotrust е победител в Elevator Lab България 2018

Компанията получава парична награда в размер на 5 хиляди евро, както и право за участие директно в полуфинала на Глобалната програма, в рамките на най-големия финтех акселератор в Централна и Източна Европа, създаден от Райфайзен Банк Интернешънъл, където ще се конкурира с иновативни проекти от цял свят. Полуфиналната фаза ще се проведе под формата на видео интервюта в началото на септември.