Брой 1 2018

МСП са важен фактор за растеж, създаване на заетост и благосъстояние в ЕС

Около това становище се обединиха министърът на икономиката Емил Караниколов и Улрике Рабмер-Колер, Президент на Европейската организация на занаятите, малките и средните предприятия /UEAPME/. Основната задача на организацията е да подкрепя МСП, като в нея членуват 12 млн. фирми с над 55 млн. служители.

На срещата, двамата обсъдиха възможностите за по-активно сътрудничество в провеждането на политики за насърчаване на малките и средни предприятия /МСП/.

0 коментара

БСК пое ротационното председателство на АОБР

Българската стопанска камара (БСК) пое ротационното председателство на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), за 2018 г. Членове на АОБР са национално представителните организации на работодателите – Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

0 коментара

България се представи с 12 фирми на IMM Cologne 2018 в Кьолн

Международната изложба за мебели и обзавеждане IMM Cologne 2018 в Кьолн, Германия, е едно от водещите събития за мебелната индустрия в световен мащаб с традиционно силно българско участие. В предстоящото издание ( в периода 15-21 януари 2018 г ) ще участват над 1 400 фирми изложители от над 50 страни и се очакват около 100 000 бизнес посетители от цял свят.

На българския национален щанд, организиран от ИАНМСП, участват:

0 коментара