МТСП връчи за трети път  Годишните награди за социално отговорния бизнес


Целта е да се популяризират добрите практики на компаниите, които подкрепят развитието на служителите си, инвестират в опазването на околната среда и в благосъстоянието на обществото.

 „Отдавна средствата, отделени за развитие на корпоративната социална отговорност, не се възприемат като разход, а като инвестиция с висока възвръщаемост.  Радвам се, че все повече компании осъзнават ползите от добрия имидж за социално отговорния бизнес, който привлича и задържа талантливите си служители и е предпочитан сред клиентите“. Това каза министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов при връчването на годишните награди „Социално отговорен стратегически мениджмънт“ за 2023 г. на Министерството на труда и социалната политика

В конкурса за 2023 г. с добри практики в категориите „Човешки ресурси“, „Общество“ и „Околна среда“ се включиха повече от 50 компании. Те представиха своите инициативи за подкрепа на работниците и служителите си чрез социални програми, доброволчеството в полза на общността, инвестиции в околната среда. Проектите бяха оценени от експертно жури, съставено от членове на Консултативния съвет по КСО.

МТСП е разработило Стратегия за корпоративна социална отговорност 2024 – 2027 г., за да насърчи все повече бизнес лидери да припознаят социално отговорното управление като част от философията на своите компании. „Разчитаме, че с Вашата ценна подкрепа ще успеем да реализираме нейното успешно прилагане. Това ще даде своя неоценим принос към запазването и развитието на човешките ресурси на пазара на труда у нас и към мотивирането на сънародниците ни зад граница да се върнат, за да работят в България за социално отговорни работодатели“, подчерта министър Иванов. Той връчи отличията в категория „Човешки ресурси“. Първото място в нея спечели „Идеал Стандарт – Видима“ АД. На второ място се класира „Ай Би Ем България“, а на трето - „Кауфланд България“ ЕООД енд Ко КД и „Йеттел България“ АД.

Заместник-министър Наталия Ефремова връчи наградите в категория „Общество“, в която победител стана „Лидл България“ ЕООД. На второ и трето място се класираха „Йеттел България“ АД и „Монделийз България“ ЕООД. В категория „Околна среда“ бяха отличени от началника на кабинета на министър Иванов – Ирена Цветкова. Първото място заслужи „Солвей Соди“ АД. Втора и трета награда спечелиха „Биоком“ ЕООД и „Кингли“ ЕООД.

МТСП връчи и две специални награди. „Лидл България“ ЕООД беше отличен за цялостен принос в социално отговорния стратегически мениджмънт. „ДиЕксСи Технолоджи“ ЕООД получи приз за своята програма, насочена към предоставяне на възможност на хората аутисти да работят.

Повече информация може да видите на https://mlsp.government.bg