Открито е Юбилейното 40-о издание на изложение Ваканция &СПА Експо


С официална церемония беше открито Юбилейното 40-о издание на изложение Ваканция &СПА Експо, което се провежда от 13 до 15 март в Интер Експо Център

 „Интересът към България като туристическа дестинация се увеличава. Българският туризъм е силен и създава много нови хоризонти“ каза  министъра на туризма на България, Зарица Динкова, която официално откри българското туристическо изложение  Ваканция &СПА  Експо в Интер Експо Център. В церемонията по откриване се включи и  министърът на туризма на Република Мадагаскар Джоел  Рандриамандранто.  Своето слово произнесе и управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов.

Република Мадагаскар е държава-партньор, а основен партньор е България Еър. В юбилейното 40-о издание участват с щандове над 200 компании от Европа, Азия и Африка. С различни предложения откриваме участници от България, Мадагаскар, Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия. 

 „България има какво да предложи на всеки свой гост -  първокласните родни черноморски и зимни курорти, СПА-условията, прекрасната природа и условията в хотелите, заяви министър  Динкова, като  отбеляза увеличението на туристическите нощувки през 2023г. с 12% спрямо предходната. 70% е ръстът при ранните записвания от Великобритания за наближаващия летен сезон, с 20% нараства интересът на туристите от Германия.

 „Благодаря за гостоприемството“. Теди думи, произнесени на български език изрече Джоел Рандриамандранто, министър на туризма на Република Мадагаскар. Той определи изложение Ваканция &СПА Експо като формат с първостепенна важност, подчертавайки, че това е 40-ото издание на международния туристически форум. 

От името на своята страна Мадагаскар, която е държава-партньор на изложението, той благодари на организатора Интер Експо Център за предоставената възможност да представи родината си Мадагаскар определяна като „Същински Остров на съкровищата“. 

 „Горди сме за посрещнем толкова гости – изложители  и посетители“. Интер Експо Център има честта навръх юбилейното 40-о издание на изложение Ваканция &СПА Експо да бъде за пръв път негов организатор“, сподели по време на церемонията Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Интер Експо Център придоби лиценза за провеждане на международния формат.

Изложение Ваканция &СПА Експо 2024 посреща гостите си от 13 до 15 март. Посетителите могат да се сдобият с билет онлайн, чрез платформата www.holidayfair-sofia.com както и на касите на Интер Експо Център.