Консултативният съвет към ББР проведе учредителното си заседание

Консултативният съвет към ББР проведе учредителното си заседание

0 коментара
6212_1.jpg
6212_1.jpg

Съветът е създаден по инициатива на Надзорния съвет на банката и е с участието на национално представителните работодателски организации. Новият орган ще осигури директна връзка между банката и бизнеса, ще оптимизира процеса за създаване на нови финансови продукти и ще подпомогне обществения контрол върху дейността на ББР.

Национално представителните работодателски организации изразиха готовност да консултират ръководството на Българската банка за развитие при създаването на нови програми и продукти на банковата група. По този начин институцията ще може да предлага адекватни инструменти, които отговарят на финансовите нужди на бизнеса.

Консултативният съвет ще осигури и работещ комуникационен канал между ББР и бизнеса, чрез който да бъдат информирани членовете на организациите за актуалните финансови програми и продукти. Той ще осигури и обществен контрол върху дейността на ББР, като периодично получава и анализира информация относно изпълнението на целите и задачите на банката, разписани в Закона за ББР. Това стана ясно на първото заседание на Консултативния съвет

Председател на новия орган е председателят на НС на ББР. Росен Карадимов Като представители на работодателските организации в него членуват Добрин Иванов – изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Станислав Попдончев – зам.-председател на Българската стопанска камара (БСК), Васил Тодоров – член на УС на БТПП, Евгений Иванов – член на УС и изпълнителен директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), и Владимир Данаилов, експерт от Съюза за стопанска инициатива.

Повече на https://bbr.bg/bg