България има потенциал за развитие като дестинация за голф туризъм


Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Българската голф асоциация. “През последните години страната ни все по-често е споменавана като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа и имаме потенциал за развитие в тази посока. Изработихме специален рекламен клип, който ще популяризираме в социалните мрежи, тъй като голф туризмът е в класацията на една от най-бързо развиващите се пазарни ниши, “уточни тя.

Този вид туристически продукт е за платежоспособни туристи и може да се съчетава със ски, с морски ваканции, с бизнес мероприятия, с балнео и СПА. Има възможност да се правят туристически пакети, включващи вино и гурме обиколки, събития и посещения на културно-исторически паметници и природни забележителности, разясни министър Николова. И добави, че перспективен сегмент представляват и услугите в тази област, насочени към децата, тъй като могат да се организират детски лагери, турнири и уроци по голф.

В България голф курортите се посещават от туристи от Русия, Великобритания и Ирландия, Украйна, Македония и Румъния, а близостта им до морския бряг и планините ги превръща в още по-търсени дестинации. Министър Николова коментира също, че голям интерес към голф туризма у нас е бил проявен и по време на работното ѝ посещение в Кралство Саудитска Арабия.

От своя страна, представителите на Българската голф асоциация заявиха, че е нужна

цялостна стратегия за развитие на голф туризма в България.

Според тях, румънският пазар е много важен и е нужна специална рекламна кампания, която да промотира голф туризма в северната ни съседка. От бизнеса коментираха още, че туристи от скандинавските държави и Германия също идват да играят голф у нас и в тази връзка е важно участието на България в местните туристически изложения.