За двадесет и пети път ХТПП проведе традиционната среща на бизнеса от региона


Трасиционно срещата се организира от Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП) по време на честванията на Трифон Зарезан в региона и включва участието на Дипломатическия корпус и Регионалните търговско промишлени палати. Традиционно - със съдействието на Българската търговско-промишлена палата.

„Идеята на тези срещи е в неформална обстановка да се направят контакти, които да развиват бизнес отношенията на българските работодатели“ посочи в словото си при откриването, председателят на ХТПП Янчо Янев.

„Благодаря на Регионалната палата – Хасково за организацията на срещата, която е възможност за бизнеса да постави въпроси и да направи предложения за подобряване на икономиката“, отбеляза председателят на БТПП Цветан Симеонов и представи приоритетите на Асоциацията на организациите на българските работодатели за 2020 г. Той акцентира на мерките  за  подобряване на бизнес климата; ускорено решение на проблемите с човешките ресурси и цялостна реформа в енергетиката.

На официална церемония Хасковската търговско-промишлена палата отличи фирми и личности за постигнати високи резултати и съдействие за проспериране на регионалния бизнес.

В рамките на срещата се проведе заседание на Съвета на председателите. Обсъдиха се въпроси от дейността на Единната система на търговско-промишлените палати в България.

На следващия ден участниците в събитието бяха гости на Община Стамболово, област Хасково, където се проведе традиционно зарязване на лозята с празничен водосвет. Кметът на Община Стамболово,  Аднан Йълдъз приветства гостите и пожела на лозарите и винарите в региона плодородна и успешна година. Дипломатите и всички гости се насладиха на фолклорна програма и дегустация на местни вина и храни

Повече На https://www.bcci.bg/news/16860