БТПП връчи годишните награди на службите по търговско-икономически въпроси


Българската търговско-промишлена палата съвместно с Министерството на икономиката на Република България за девети път връчи годишните награди на службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ).

На първо място с безспорни резултати за отчетената 2018г. в класацията е СТИВ в Румъния с ръководител г-н Ивайло Маринов. „Освен за развитие на икономическите връзки сега работим, за да развием и инфраструктурата, която да улеснява бизнеса, мислим за 3-ти и за 4-ти мост на река Дунав“ – каза на връчването на наградата г-н Маринов.

Той получи бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и грамота за заслуги към развитието на търговско-икономическите отношения между България и Румъния, за принос за увеличаване на българския износ в чужбина и чуждите инвестиции в Република България, както и за постигане целите и задачите на БТПП.

Дипломата и статуетката връчи Владимир Туджароров - Главен секретар на Министерството на икономиката. Председателят на БТПП Цветан Симеонов увери ръководителите на службите по търговско-икономически въпроси, че тази година за класацията са използвани само обективни критерии. „Вие ставате все по-важни за връзките на българския бизнес“ - каза г-н Симеонов.

На второ място в класацията е СТИВ във Федерална Република Германия

На трето място бяха отличени СТИВ в Руската Федерация.

С почетен диплом бяха наградени и още три служби:

  • Служба по търговско-икономически въпроси в Канада
  • Служба по търговско-икономически въпроси в Полша
  • Службата по търговско-икономически въпроси в Съединените Американски Щати

Повече на http://www.bcci.bg