Hyundai ще направи премиера на KONA Electric на ELECTRO MOBILITY EXPO


Така България става една от първите страни в Европа, където корейският производител предлага изцяло електрическата версия на компактния SUV KONA. Моделът идва с впечатляващите 204 к.с. максимална мощност и 395 Нм въртящ момент, а 64-киловатчасовата батерия му позволява да измине до 480 километра с едно зареждане.

Автомобилът, който ще видим от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall е по-мощният от двата варианти на KONA Electric, който Hyundai предлага на пазара и ускорява до 100 км само за 7.6 сек. За пълно зареждане на батерията са нужни около 9 часа и половина, но инженерите на Hyundai са разработили и бързо зарядно, което ще зареди батерията на 80% само за 54 минути. По-малката батерия - 39.2 кВч – се зарежда за 23 минути до 80% от капацитета си.

На изложението в София корейският производител ще представи и хитовия си IONIQ Electric. Подобно на кросоувъра KONA, IONIQ Electric се предлага с новата автономна система за движение на Hyundai с функции като адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата, аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци. Улесненията за водача допълват Head-Up дисплей, безжично зарядно, връзка за смартфони, отопление/вентилация на предните седалки и не на последно място – 8 години пълна гаранция на батерията до 200 000 км.

Освен електромобили, ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 ще представи широка гама електрически превозни средства – от лекотоварни модели до мотопеди и велосипеди. Запознайте се с велосипедите на E-Mountain Bike.

ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 ще се проведе от 13-ти до 16 септември в Sofia Ring Mall и включва 4-дневна експозиция, тест драйв и демонстрации.

Входът за изложението е безплатен.

Вижте повече на: https://emobilityexpo.eu/bg