В БТПП се проведе Българо-руският форум „Медицина и фармация – 2018“

В БТПП се проведе Българо-руският форум „Медицина и фармация – 2018“

0 коментара

Новите възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията се обсъдиа от над 80 представители на български и руски институции, професионални и търговски асоциации и компании от двете страни. „България е перспективна страна за целия регион. Укрепването на здравето е един от най-важните сектори. Радвам се, че днес в БТПП има представители на бизнеса и от Македония, Гърция. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на откриването на форума.

В рамките на пленарна сесия и две Кръгли маси бяха обсъдени новите възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията. „България е перспективна страна за целия регион. Укрепването на здравето е един от най-важните сектори. Радвам се, че днес в БТПП има представители на бизнеса и от Македония, Гърция. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на откриването на форума.

Дискусиите се фокусираха върху възможностите за взаимни вложения в здравеопазването и перспективите пред развитието на българо-руските взаимоотношения в здравната политика. Особено внимание бе отделено на Санаторно-курортното лечение, оздравителния туризъм и рехабилитация. Участниците на форума обсъдиха и възможностите за логистична и административна поддръжка в изграждането на болници за възстановяващо лечение и рехабилитация с руски инвестиции.

Участие във форума взеха председателят на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика, заместник-министрите на здравеопазването и икономиката, секретарят по социални политики и здравеопазване на Президента на Република България, представители на посолството и търговското представителство на Руската Федерация в България, ръководителите на търговско-промишлените палати на България и Руската Федерация.

Събитието се организира по инициатива на Търговско-промишлената палата на Руската федерация съвместно с Българо-руската търговско-промишлена палата.

Повече на http://www.bcci.bg

В БТПП се проведе  Българо-руският форум „Медицина и фармация – 2018“