Поредни златни и сребърни медали от световни състезания за наши ученици


Четиримата финалисти от Националата търговско-банкова гимназия (НТБГ) в София се представиха отлично и заслужено завоюваха златото на световното бизнес състезание за решаване на казус, на Харвардския университет Global Business Challenge, в конкуренция с 400 участници от 10 държави, разпределени в 60 отбора.

Още едно златно и две сребърни отличия получиха възпитаници на НТБГ от младежката бизнес среща на Върха, от календара на световната мрежа на тренировъчните фирми Pen International в Ню Йорк. Във форума участваха 220 учебно-тренировъчни фирми от 10 държави – Австрия, Белгия, Бермудите, Бразилия, България, Германия, Индонезия, Румъния, САЩ и Южна Корея.

Там НТБГ участва с две тренировъчни фирми. В трите дни на международното изложение българските участници сключиха стотици сделки за милиони долари в условията на силна конкуренция и заслужено спечелиха злато за най-добър търговец и сребро - за най-добър уебсайт и за най-добър щанд на международния панаир.

Четирите представителни български отбора на гимназията се класираха и за финалите на две нови състезания от съпътстващата програма на младежката среща: „Управление на човешките ресурси“ и „Маркетинг стратегии“, за което са отличени с грамоти.

Това е 51-то международно участие за НТБГ. Със сега спечелените отличия наградите, завоювани от училището на международни състезания, станаха 154.