ИКЕМ награди победителите в конкурса „Кубратов меч“

ИКЕМ награди победителите в конкурса „Кубратов меч“

0 коментара

Националната браншова организация „Индустриален клъстер електромобили“ (ИКЕМ) награди победителите в конкурса „Кубратов меч“ – за принос в развитието на електрическата мобилност в България през 2016 г. Церемонията се състоя в Интер Експо Център, София, в рамките на изложението MachTech&InnoTech, в което ИКЕМ е партньор и участник вече шеста поредна година.

Награди за екипни проекти през 2016 г. получиха:

Столична община и Общинско предприятие „Паркове и градски градини“ – за реализация на екологичен модел със зарядна инфраструктура и лекотоварен електромобил в централна градска част;

Община Габрово – първата българска община с модел за използване на електрически автобуси в нова транспортна схема.

За бизнес постижения през 2016 г. бяха наградени:

„Кортех“ ООД – гр. Варна, за последователност в развитието на работещи бизнес модели за електрически превозни средства – конверсия, преустройство на хибридни автомобил и сервиз на ЕПС.

Камен Михайлов – за бизнес модел на зарядна колонка, включена към Националната мрежа за управление и разплащане при зареждане на ЕПС „Булчардж“

За български продукт на 2016 г. бе отличена фирма „Елджой“ ООД – гр. Варна, за оригинален дизайн и разработка на първия прототип на е-велосипед с вградена в рамката батерия.

В категория „Наука и образование“ награда получиха:

Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге, за реализация на първия план-прием в професионалното образование по специалността „Електрически превозни средства“;

Национална спортна академия „Васил Левски“ - първата спортна академия, активно подкрепила електрическата мобилност в България чрез проект за въвеждане на обучения на състезатели с електрически автомобили.

Голямата награда „Кубратов меч“ за цялостен принос в електрическата мобилност в България бе присъдена на „ЕКСПРЕС СЕРВИЗ“ ООД – гр. Русе, за разработка и производство на серия български батерийни електрически маневрени локомотиви - еднопътни и двупътни, с дистанционно и местно управление, с теглително усилие от 40 до 100 KN (килонютона).

Снимки от събитието на http://www.bia-bg.com