Галина Нифору представи програмата на Балканския Винен фестивал

Галина Нифору представи програмата на Балканския Винен фестивал

0 коментара

5-тото юбилейно издание на Балканския Винен фестивал 2016, ще се проведе на 28 и 29 май oт 12 часа в градината на Гранд Хотел София.

Освен най-добрите български изби, които ще покажат много нови вина, на фестивала ще има представители на Гърция, Турция, Албания, Сърбия и Румъния. За първи път ще има участие на винарска изба от Израел, каза Галина Нифору, изпълнителен Директор BIWC, при представянето на програмата на Фесивала на пресконференция в БТПП.

И тази година има много нови изби, които ще се включат, както в конкурса така и във фестивала. Албания ще има много силно присъствие за първи път. За първи път и всички страни от Балканите изпращат мостри за конкурса, включи се и Босна и Херцеговина.

Световни имена от винения бранш ще оценяват Балканските вина, в рамките на петото юбилейно издание на конкурса. Четирима Masters of Wine ще бъдат в София, като освен в оценяването на вината, ще се включат и в програмата на Фестивала с майсторски класове , с отлична винена селекция не само от Балканите, но и от други известни и екзотични винени страни. Председател на журито на BIWC е Константинос Лазаракис MW – Гърция.

Разнообразна съпътстваща програма, нови изби от Балканите и БЪЛГАРИЯ, Балканско ГУРМЕ и ... още нещо! Защото БАЛКАНИТЕ са емоция, защото ВИНОТО е емоция.

Повече информация за Балканската винена фиеста на: www.balkanswine.eu