В НДК стартира международният конкурс "Млади виртуози"

В НДК стартира международният конкурс "Млади виртуози"

0 коментара

Една седмица Зали 8 и 9 ще бъдат център на класическата музика в столицата. Конкурсът e предназначен за млади изпълнители от цял свят. Той предоставя нови възможности за всички участници да се състезават и контактуват със свои колеги, да изследват и обменят оригинални идеи, да интерпретират класическа и съвременна музика, да представят своя талант пред големи музиканти, доказали себе си на световните музикални сцени и в световния афиш.

Дванадесето издание на конкурса “Млади виртуози” в категориите “Пиано” и “Класическа Китара” ще се проведе от 28 март до 3 април 2016 г. Организационният комитет на Международен конкурс „Млади виртуози“, със съдействието на НМУ "Любомир Пипков" и НДК

В рамките на Международния конкурс „Млади виртуози“ се провеждат редица творчески срещи, уъркшоп, „Академия за майсторство“, както и концерти на именити музиканти. От 2013 г. конкурсът е член на Европейския съюз на младежките музикални конкурси - EMCY. По повод 100-годишнината от основаването на първата Българска музикално образователна институция, по инициатива на Милка Митева през 2004 година се учреди Международния конкурс „Млади виртуози“. Конкурсът се организира ежегодно и се провежда с изключителната подкрепа на Фондация ”Америка за България”

Повече на www.ndk.bg