Безплатна оценка на иновационния им капацитет ще получат победителите във второто издание на конкурса за иновативно предприятие


В хода на процеса по номиниране за участие във второто издание на конкурса за иновативен проект и иновативно предприятия, Съветът по иновации и енергийна ефективност при Българска търговско-промишлена палата, съвместно с Enterprise Europe Network, взеха решение за включване на още еди стимул за кандидастващите предприятия.

За победителите в категория „Иновативно предприятие“ е предвидена награда – безплатна оценка на иновационния им капацитет с инструмента IMP3rove – първата европейска стандартизирана система за управление на иновациите CEN/TS 16555-1:2013.

IMP3rove www.improve-innovation.eu е холистичен метод за изучаване на иновационната стратегия и визия на фирмата, иновационната култура, жизнен цикъл на иновациите и базовите фактори.

Ползите за фирмите са:

  • извършена оценка с IMP3rove ви дава предимство при кандидатстване за финансиране по програми Хоризонт2020 и Cosme
  • анализ на силните и слабите страни
  • намиране на нови пазари и клиенти
  • разбиране за важността на управлението на иновациите

Предприятията трябва да отговарят на определени условия, за да може да се направи оценка с IMP3rove. За повече информация:Мирослава Маркова,технически секретар на Съвета по иновации към БТПП, [email protected] (02) 811 7194.

Срок за изпращане на заявки: 17:00ч. на 31 октомври 2014 г. (петък)

Повече за второто издание на конкурса за иновативен проект и иновативно предприятие и условията за кандидатстване на
http://inovacii.eu
http://www.bcci.bg