Национално участие на български производители на международна изложба за мода и аксесоари в Москва


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български компании на Международната специализирана изложба за мода и аксесоари CPM Moscow 2014, която ще се проведе в Москва в периода 25 - 28 февруари 2014 г.

В изложбения комплекс Експоцентър (зала 2.2, щанд А01) в руската столица, своите модели ще представят 7 български производители: Би Фешън Брендс ООД/PORTOBELLO, София(производство на облекла и аксесоари), Дани Фешън ЕООД/Dany Fashion, Хасково(производство на трикотажни облекла - дамски, мъжки и детски), Данис ЕООД/GABINA, Добрич (производство на облекла), Дизаерс ЕООД/29Desires, Пловдив (дамско облекло), Еврика-1 ЕООД/COSTANTINO, leather bags and accessories, Пловдив(производство на пълна гама дамски, мъжки и спортни чанти), Крис Фешън Индъстрис АД/Kris Fashion, Ловеч (производство на облекла), Металик-90 Георгиева СИЕ/JULIANO, Пловдив (производство на мъжки ризи).

Националното участие на Международната специализирана изложба CPM Moscow 2014 се организира в изпълнение на проект за насърчаване на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност" 2007 - 2013, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.Със средствата на проекта, Агенцията поема разходите на участниците за наем на изложбена площ, проектиране и изграждане на щанд, наемане на оборудване и обзавеждане, регистрация на изложителите, включване на изложителите в официалния каталог, рекламиране на участието.

CPM MOSCOW e специализирана промоционална проява в областта на модата и е призната за една от най-значимите в региона. В нея участват моделиери и производители на модни марки, обувки, дрехи, бельо, платове, трикотаж и модни аксесоари. Организира се от 2003 г., два пъти годишно. В последните две издания на CPM Moscow през изминалата година са участвали общо 1909 изложители, а броят на посетителите надхвърли 30 000 търговци и специалисти в модния сектор.