Програмата „The Job of my Life”

Програмата „The Job of my Life”

0 коментара

Стартира процедура за набиране на кандидати за професионално дуално обучение в Германия по програмата „The Job of my Life” на Германското правителство

Обучението е по над 300 професии, в областта на туризма, хранително-вкусова промишленост; в строителството, в механика/електроника, специалист по обработка на пластмаси и каучук, в логистиката и в администрацията, медиен технолог/печатар и др.

Продължава 3 или 3,5 години и има изключително практическа насоченост. Ще се набират кандидати за дуално обучение в различни предприятия в провинции Саксония, Саксония-Анхалт, Тюрингия, Баден Вюртемберг (гр. Фройденщат), Мекленбург – Форпомерн. Обучителните предприятия заплащат възнаграждение по време на целия период на обучение, а програмата „The Job of my Life”, осигурява на младежите от чужбина финансова подкрепа от подготовката, през провеждането - до успешното завършване на обучението. Право за получаване на финансова подкрепа имат следните младежи, интересуващи се от обучение: да са граждани на Европейския съюз, да са на възраст между 18 и 35 години към момента на подаване на заявлението, със завършено средно образование в страната по произход, които искат да се включат в държавно признато професионално обучение в предприятие в Германия. Кандидатите следва да подават документи - автобиография на немски език и сканирана диплома за средно образование, като посочват желаната професия до EURES асистентите в Бюрата по труда.