Стартира занимателна онлайн игра за енергийна ефективност Играта „Академия Енергия” образова потребителите как да пестят електроенергия в дома си


На 2 декември ЧЕЗ стартира онлайн игра „Академия Енергия“, която ще популяризира начините за по-разумно и отговорно енергийно потребление, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Всеки, който се регистрира на www.energyacademy.bg и играе редовно до 02.03.2014 ще участва в тегленията за една от 17-те награди: 13 седмични, 3 месечни и една поощрителна награда, сред които телевизор, готварска печка, лаптоп и система за домашно кино. Печелившите ще се определят на лотариен принцип сред участниците, постигнали най-добри показатели.

Играта „Академия Енергия“ представлява виртуален дом, в който участниците се стремят да постигнат висока енергийна ефективност, като модернизират електроуредите в него и ги използват рационално, съобразно техните предимства. Всеки играч избира свой герой, с който ще работи и ще се забавлява, като се стреми да оптимизира разхода си на енергия. При всяко влизане в играта се появява съвет за разумно използване на електроенергията, а на всяко трето влизане - въпрос, чийто правилен отговор носи допълнителни ресурси.

„С тази инициатива се стремим по интересен начин да стимулираме хората да променят отношението си към потреблението на енергия. Надяваме се чрез нея да достигнем до по-широк кръг от хора, включително и до най-младите, и да ги провокираме да се замислят за начините за пестене на електроенергия” каза Зорница Йорданова, Маркетинг директор в„ЧЕЗ Електро България“ АД.