Винарна Даробас


Доброто вино идва от добрия плод, a той от древната земя на Ситалк, даряваща топлината на минералните си извори и неповторимите, пленителни аромати на Розовата долина, oт мекия вятър и щедрото слънце на южно-средногорското прихълмие. Така година след година, отгледани от грижовната човешка ръка, наливат сок плодовете в лозята на Даробас.
Винарна Даробас предлага на ценителите вина, произведени от собствени насаждения, култивирани от сертифицирани елитни посадки на прочути френски, италиански и испански пепиниери.
Те включват богата гама класически европейски и наши сортове, а като акцент и някои по-аристократични и екзотични. Това отговаря на основната цел на компания ФИАЛ, като малък производител на вино, да предложи на многобройните му ценители, сравнително широка колекция първокласни вина в бутикови серии, но на достъпна цена. При това, представлявайки естествени продукти произведени в екологичен район, с минимално използване на подбрани препарати и такива с по-меко действие.
Набрани на ръка, напълно узрели и свежи, добрите зърна, след внимателна обработка се превръщат в сладостен гроздов нектар. Скъпоценен материал, от който опитните специалисти, съчетавайки традиционна технология и съвременни тенденции, в процеса на бавна ферментация, с деликатно моделиране на нюансите, създават питиета с фин, елегантен вкус и нежен букет аромати с доминиращи плодово-флорални нотки  отличаващи марката Даробас.
Стремежът на енолозите да разкрият и подчертаят уникалния дух на това мистично място, е обезпечен от модерна и напълно комплектована лаборатория, с помощта на която търсят баланса и разбулват тайните на хубавото вино.
Вече оформени, вината отлежават в дъбови бурета, където поемат леко сладостния, опушен привкус от аромата на дъба и добиват своя уникален облик. Съвременното френско оборудване им позволява да до разгръщат своя потенциален характер и след затварянето в бутилки.
Генезисът на  вината Даробас несъмнено им отрежда съдбата на добрия дух, който пуснат от бутилката, и обед и вечер, и в делник и в празник, през всеки сезон, неизменно ще носи настроение, уют и наслада за вас и вашите близки и приятели.
Можете да ги намерите във фирмения магазин в София на  ул. „Върбица” 6,(gsm 0887687344). „Върбица” е първата пряка на „Евлоги Георгиев”, успоредна на бул. „Янко Сакъзов”- по посока на Орлов мост. Да ги поръчате он лайн - чрез сайта на ФИАЛ ООД www.fialbg.com, а до 29 декември и на фирмения щанд „Даробас” на Коледния базар в зала Универсиада.
Вината „Даробас” са лимитирани серии бутикови вина, произведени и бутилирани от Франс Интернасионал Агро Алимантер(ФИАЛ) ООД.Лозаро-винарският комплекс Даробас се намира в с. Песнопой, общ. Калояново, обл. Пловдив. Модерна винарна, технологии и оборудване за лозари и винари.Комплексът предлага и Винен туризъм. Ако пътувате от Пловдив за Карлово по пътя си ще видите масивите и избата. Отбийте се…
За контакти: София 1504
бул. „Евлоги Георгиев” 173,  на пресечката с бул. „Янко Сакъзов”
Т е л: +359 2 946 1665 , ФИАЛ ООД - www.fialbg.com