Предприемач
Нека да кажем: Да на българските продукти

Нека да кажем: Да на българските продукти

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на 6 изложения за храни– "Месомания", "Булпек", "Светът на млякото", Салон на виното", "Интерфууд енд дринк" и СИХРЕ в Интер Експо Център.

Нивото на българската хранителна промишленост  и въобще на земеделието се увеличава с много добри темпове. Само за първите 8 месеца на 2018 г. ръстът в производството на меса и млечни продукти е между 10 и 20 процента, износът на български хранителни и земеделски продукти е с над 13 на сто по-висок на годишна база.

Огромният интерес към изложенията, както от български, така и от чуждестранни производители показва потенциала на сектора, каза още министър Порожанов. Той съобщи и, че предстои министерството на земеделието заедно с бранша да направи кампания, в подкрепа на българските производители.  "Нека да кажем: Да на българските продукти  и отново да акцентираме върху традиционните вкусове и качества на българското производство", подчерта Порожанов. В 6-те изложения участват над 500 фирми, от които 100 са чуждестранни. Очаква се да бъдат посетени от повече от 20 000 души.

1745-1.jpg

За първи път Интер Експо Център добавя и фермерски пазар към изложенията Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и Дринк и Сихре 2018. Пазарът ще се проведе пред палата No. 5, до входа на метростанцията, в първите два изложбени дни - на 7 и 8 ноември, а вратите му ще бъдат отворени за посетители от 10.00 до 18.00 часа.

Изложението е до 10 ноември в Интер Експо Център.

Tags: Брой 11 2018