Предприемач
„Арт Фест  - Локация Локорско срещна традиции и бъдеще с много емоция

„Арт Фест - Локация Локорско срещна традиции и бъдеще с много емоция

В пилотното си издание, Фестивалът събра в едно - радостта на детската част от публиката, от възможността да създаваш със своите ръце изделия от глина, прежди, кожа и текстил, да се видиш на екрана, като герой от документалния филм, да преоткриеш света около теб през погледа на камерата, да съ участваш в нещо ново, случващо се за първи път, не само в селото, но и в страната. Пред много публика от родители, представители на обществеността, пред зам.кмета на Район Нови Искър инж.Людмил Игнатов, пред кмета на село Локорско Цветелина Гаврилова, пред експерлите от СБУ Виолетка Петкова и Йордан Красев, които приветстваха организаторите от името на Янка Такева.

Докато възрастните, освен че се любуваха на тяхната работа,, на изложбата от произведените от ‘чираци’ и майстори изделия, но и дискутираха: имат ли бъдеще творческите занаяти у нас и мястото на всички и на всеки- затова да продължи традицията. В дискусията участваха представителят на НФК Емил Лазаров, главният експерт от СПК Кристина Белчева,музейния експерт Росица Бинева от НМО Етър, продуцентът и звукорежисъор на филма традициите срещат бъдещето’ Михаил Михайлов, операторът проф. Теодор Янев, звуко режисъорът Валери Мацанов, режисъорката на филма на БНТ ‘Бягай зло”, Ваня Иванова, майсторите и екипът на проекта, представителката на ‘ Ария България’ Мария Димитрова.

И кино прожекциите. Стартът на които дадоха бабите певици самодейки към Читалището на село Локорско, от местната група на клуб ‘Втора младост’.

Всичко това – на едно място, в един ден, в китното село Локорско. В София, но не съвсем. В рамките на проект «Традициите срещат Бъдещето’, финансиран от Столична програма Култура и изпълнен от Сдружение ‘Подкрепа за дебют’.

Повече за Фестивала и Проекта на www.podkrepazadebut.eu

1794 05
1794 06
1794 07
1794 08
1794 09
1794 10
1794 11
1794 12
1794 13
1794 14

Tags: Брой 7 2019