Предприемач

Актуално

„Science Bricks: Наука с кауза“, от 10 часа на 19 октомври в голямата зала на форум „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

Празник на знанието

На 19 октомври (събота) на „Science Bricks: Наука с кауза“ едни от най-добрите комуникатори на науката в България ще изнесат интересни лекции в София Тех Парк. На сцената ще излязат и трима медалисти от най-силните състезания в света тази година по математика, физика, биология и химия.

Научно-популярното събитие се провежда в подкрепа на подготовката на българските олимпийци по природни науки. Лектори са астрофизикът Никола Каравасилев, химикът Наско Стаменов, геодезистът доц. Аспарух Камбуров и проф. Николай Денков. Медалистите са Иво Петров (физика и математика), Десислава Илиева (биология) и Дамян Францов (химия). А водещите Златина Димитрова и д-р Владимир Божилов ще превърнат „Science Bricks: Наука с кауза“ в празник на знанието.

Дали Вселената е толкова „спокойна“, колкото изглежда? Какви материали ни трябват, за да покоряваме Космоса? Защо са важни изследванията на Антарктида? Кога се е появила първа биологична клетка LUCA? Какво е да си олимпиец по природни науки? Отговорите на тези въпроси ще научите на първото научно-популярно събитие, което организира сайтът за наука и технологии MediaBricks.bg. Основен партньор е Частно начално училище Izzi Science for Kids, което е първото начално училище с фокус върху природните науки.

Стандартният дарителски билет е на цена от 15 лв. (10 лв. за студенти и ученици), като има супер дарителски билети за 30 и 50 лв. Билетите се продават онлайн в EpayGO тук: https://epaygo.bg/3801502752. Всички приходи от билети ще отидат директно в дарителската сметка на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) в подкрепа на подготовката на състезателите и ръководителите на отборите по математика, физика, химия, астрономия, лингвистика, астрономия и астрофизика, биология и информатика.

Пълна информация за събитието може да прочетете тук: https://sciencebricks.bg.