Предприемач

Актуално

Международните Хранителни изложения. 2020, ще се проведат от 4 до 7 ноември в Интер Експо Център

При спазване на изискванията на здравните власти, участниците в Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното ще представят тенденциите в сектора, При спазване на изискванията на здравните власти

„Водещи компании потвърдиха участието си. Все още получаваме много запитвания от нови фирми“.и „за да няма струпване и опашки и за гладкото придвижване, сме предвидили „умно въвеждане“ на входа на залите, контролиращо човекопотока”, коментират организаторите. Разработена е Crowd management- система, осъществяваща входно-изходния режим, чрез обозначаване на входовете и изходите и указване на посока за движение. За осигуряване на необходимата дистанция, е увеличен и размерът на пътеките между щандовете. Изложбеният център осигурява интелигентно управление на вентилационните системи. Големият обем на въздуха в изложбените халета, високи над 10 м, е допълнителна предпоставка за сигурна и безопасна среда.

Изложенията ще се разгърнат в четири зали. Щандове ще разположат над 200 изложители, представените брандове ще надхвърлят 500. С колективни участия се впускат български месопреработвтели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, биопроизводители. Участие са потвърдили компании от различни области на хранително-вкусовата индустрия. В Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното ще вземе участие и Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. А в специално обособената БИО ЗОНА ще бъдат разположение сертифицирани био продукти.

Сетива без граници

Изданията на хранителните изложения през 2019 г. доказаха, че успехът се крие в развитието на нови формати. Дебют в рамките на Интерфуд & Дринк и Салон на виното направи платформата за събития „Сетива без граници“. След като през миналата година посрещна посетителите с над 5 тона шоколад, сега „Сетива без граници“ поставя специален акцент върху шоколада и кафето и изключителното им влияние върху съвременния човек.

За ценителите на вина и сирена ще бъдат организирани специални майсторски класове. В съпътстващата програма отново ще се развихрят баристите. Те ще ни запознаят и с ролята и значението на напитките с кафе. Вниманието ще приковават вдъхновяващи шоколадови и кафеени изкушения.

И - Съпътстващата програма - многобройните семинари, презентации, демонстрации, работни срещи и дегустации, които ще се състоят по време на изложенията..

По време на Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното, на които водещи компании потвърдиха участието си, ще бъдат въведени стриктни здравни мерки, съобразени с изискванията на държавните власти, в условията на COVID – 19.